Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


amanda todd's

Sziasztok!

Ismét jelentkezem, most viszont egy picit elgondolkodtatóbb témával.
Nem tudom, ki hallotta a néhány napja történt szörnyű esetet Amanda Toddról. A Youtube-on egy videó is található, amit a lány maga készített, hogy segítséget kérjen valakitől, de senkitől nem kapott.

A történet dióhéjban annyi, hogy 13 évesen Amanda agy fiú barátjával chatelt, aki megkérte, hogy "villantson". A lány meg is tette ezt neki, és az egész eset feledésbe merült..egészen egy évig. Akkor Amanda kapott egy facebook üzenetet a sráctól, hogy ha "nem nyújt neki többet", akkor körbeküldi a fényképet. Hogy hogy találta meg a lányt, az nem lehet tudni, de facebookon látta az ismerőseit, családját..

Egy nap aztán hajnali négykor a rendőrség kopogtatott Amandáék házánál, hogy a kép elterjedt az interneten. Ennek hatására elég komoly depresszió hatása alá került, és később elég komoly alkohol és drogfüggőségbe menekült. Egy év múlva a fiú visszatért: létrehozott egy facebook oldalt, ahol azt a bizonyos fényképet állította be profilképnek, és innen küldözgette Amanda ismerőseinek a fotót.

Amanda elveszítette az összes barátját, a tiszteletet a társaitól, már az utcára is alig mert kimenni. Különböző gúnyos, durva beceneveket kapott az iskolatársaitól, és ennek hatására elkezdte vagdosni az ereit. Számtalanszor váltott iskolát, remélve, hogy ott nem folytatódik ez a terror. Egy hónap után felvette egy régi fiú ismerősével a kapcsolatot. A fiú kedves volt vele, ami régóta nem esett meg Amandával, és egy buliban lefeküdtek. Ezután derült ki, hogy a srácnak barátnője volt, és ezt az apró kalandot is mindenki Amanda számlájára írta. A fiú barátnője és a társasága nagyon durva dolgokat mondott neki: hogy húzzon el az iskolából, mert nézzen körbe, mindenki utálja.

Aznap délután 50 ember várta az iskola előtt. Elég brutálisan megverték Amandát, és még videóra is vették, majd otthagyták a földön fekve. Ráadásul, azt hitte hogy fiú szereti, és ezért még azt is mondta a többieknek, hogy ő tehet az egészről, csak hogy ne a srácot piszkálják.

Ez annyira kikészítette szegényt, hogy hazament, és öngyilkos szándékkal fehérítőt ivott. Ebbe azonban nem halt bele, az édesapja talált rá. Azonnal bevitték a kórházba, és rendbe is jött. Amikor hazatért, olyan üzeneteket talált facebookon, mint: "remélem, meghalt" meg hogy "megérdemelte, amekkora ribanc". Ekkor újra elköltözött, az anyjához, mivel a szülei elváltak. 6 hónappal később, fehérítőről és hasonló szerekről posztoltak képeket az ismerősei, és megjelölték rajta Amandát..olyan feliratokkal, hogy remélem, most nem rontja el és tényleg meghal, meg hasonlók.

Amanda egész nyáron nem ment sehova. Antidepresszánsokat szedett, és sokszor vitték kórházba túladagolás miatt. A videója végén segítséget kért, az írta, nincs senkije, és szüksége lenne valakire. Azonban ez már késő. Október 10-én a kanadai lány öngyilkos lett. Ezúttal már senki nem tudta megmenteni.

A történet maga ennyi lenne. A probléma egyébként az, hogy ez nem az első ilyen eset. Igazából én undorítónak tartom, amit ezzel a lánnyal műveltek. Szerencsére személyes tapasztalatom ezzel kapcsolatban nincs, a legtöbb az hogy tumblr-ön még régebben követtem néhány blogot, amikről később kiderült, hogy depressziós lányok írják, és sokszor posztoltak képet a vágásokkal tarkított karjukról/combjukról is. Elképesztően sok üzenet érkezett hozzájuk, hogy ne legyenek öngyilkosok, és hogy értsék meg; van még miért élni. Engem az a történet azért is érintett ennyire mélyen, mert eleve nem vagyok egy nagy facebook rajongó. És az, hogy emberek képesek egy közösségi portált erre használni, a véleményem szerint visszataszítő. Ezek mellett úgy gondolom, hogy mindenki gondolja át, hogy mit mond/ír le bárkinek, akár ismeretlen embereknek is, mert beláthatatlan következményei lehetnek!

Tudom, nem beauty&fashion téma, de úgy gondoltam, ezt mindenképp megosztom veletek! Ha gondoljátok, én nagyon kíváncsi lennék a véleményetekre, szóval kommenteljetek nyugodtan! 
 A linket Amanda saját videójáról itt találjátok: www.youtube.com/watch

Ti ne tegyetek ilyet probáljátok megoldani a gondotokat.Nagymenök figyelem!Ne viselkedjetek igy a társaitokkal ök is emberek és megérdemli a tiszteletet mint ti!