Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Házasság

A házassághoz szükséges tárgyak

   Tárgy neve      Honnan szerezhető be?        Rövid leírás 
 Szmoking      A map2-es falun kívüli házalónál tudjuk megvenni.
                         2.000.000 yang Ezt a ruhát a férfiak használhatják. 


 Menyasszonyi       ruha A map2-es falun kívüli házalónál tudjuk beszerezni.
                                2.500.000 yang Ezt a ruhát a hölgyek viselhetik.

 
 Csokor                 A map2-es falun kívüli házalónál tudjuk beszerezni.
                             100.000 yang Nem kötelező ezt megvenni az esküvőhöz, tehát csak díszként szolgál. 


 Eljegyzési gyűrű          A Győzd le Jin-Hee-t! küldetésben lehet megkapni jutalmul. Ez a tárgy kell az ifjú párnak, hogy házastárssá váljanak. (2 darab) 


A fenti tárgyakkal lehet kereskedni, így megvásárolhatóak más játékosoktól is. Egyéb feltétel:
Mindkét félnek legalább 25-ös szintűnek kell lennie.
A két fél szintje közötti különbség maximum 15 lehet.


▲ A tetejére ▲

Tudnivalók

A házasok gyűrűjéből az esküvő után jegygyűrű lesz, amivel a párok egymáshoz teleportálhatnak, ha ugyanazon a csatornán vannak. Ezek a gyűrűk egyes térképeken nem működnek ( Pl.: SD2, DT stb). A teleportálás sok MP-be kerül. Ezenkívül a házasság után a barát lista felett megjelenik egy "Család" lista, amelyikben a kedvesed neve szerepel, és ha ráviszed az egeret megjelenik a Szerelmi pontok összege.
A párok kezdésnek 50%-ot kapnak Szerelmi pontként, és egy ideig folyamatosan emelkednek, 1%-onként. A szerelmi pontot közös fejlődéssel lehet emelni, ilyenkor naponta 2%-kal, sőt előfordul hogy 5%-kal is emelkedik. A Szerelmi pont csak az Esküvő & házasság kategóriába tartozó tárgypiacos dolgok miatt fontos. (Ezek a tárgyak csak 100%-on fejtik ki a hatásukat!!!).
Ha az öregasszonynál elutasítottuk a küldetést, amiben eljegyzési gyűrűt szerezhetünk és nincs pénz arra, hogy mástól vegyünk, akkor érdemes egy új karaktert kezdeni, felszintelni 25-re, és azzal megoldani. Jóval időigényesebb, de olcsóbb megoldás.

▲ A tetejére ▲

Az esküvő menete
A házasulandó párok az öregasszonyhoz mennek. A női karakteren menyasszonyi ruha van, leltárában egy eljegyzési gyűrű, a férfi karakteren szmoking és az ő leltárában is egy eljegyzési gyűrű, illetve 1.000.000 yang.
A férfi karakter az öregasszonyra kattint és kiválasztja azt a menüpontot, amivel elindíthatja a házasodást. Ilyenkor be kell írni pontosan a menyasszonya nevét (kis és nagybetű számít!), majd a női karakternek 30 másodperce van beírni a férfi karakter nevét a megjelenő kis ablakba.
Ezek után a pár az Eljegyzési térképre kerül, aminek a másik végében megtalálhatják az Esküvő szervező nevű NPC-t. Nála kell megerősíteni a frigyet, az öregasszonynál ismertetett névbeírós módon. Amint ez megtörtént, házastárs lett a két karakter. 1 óra elteltével mindenki visszakerül arra a térképre, ahonnan belépett az esküvőre.
Az esküvő végeztével immár jegygyűrű lesz a pár leltárjában, ami a gyorsgombra is rakható, s a bizonyos gombra kattintva működik, illetve jobb egérkattintással a gyűrűre kattintva is "működésbe hozható". Egy teleportálás ára 400 MP.


▲ A tetejére ▲

Válás

Ennek nem kellene így történnie, hiszen ha már egyszer összeházasodtatok, akkor nem szabadna elválnotok. A falu közepén a város őrnél lehet elválni. Ha a partner egyedül szeretne elválni 1 000.000 yangot kell kifizetnie, ha közös megegyezés alapján, akkor 500.000 yangot fejenként kell kifizetni. Közös megegyezésnek az számít, ha mindkét fél ott van az őrnél váláskor. Válás után a barátlistáról eltűnik a "Család" részleg, a leltárból pedig eltűnik a gyűrű. Ha egyoldalú volt a válás, a gyűrű megmarad annál a játékosnál, amelyik nem fizette a válási díjat.